Lifestyle

6 STVARI KOJE MUŠKARAC ŽELI U VEZI: Jednostavni potezi koji čuvaju ljubav

Evo kojih 6 stvari muškarac očekuje od vas u emotivnoj vezi!

Pjevanje serenade pod prozorom, dani ispunjeni sa 101 ružom, romantične večeri i nezaboravan provod svakog vikenda – sve to nas podsjeća na romantične filmove i izgleda sjajno. Ali, čljubav u realnosti nije takva, i toga smo svi svjesni.

Ljubav u stavrnom svijetu se prikazuje u malim stvarima. Trenutak kada pogledate svog partnera u oči i znate da li je sretan i tužan, zagrljaj kao podrška, namigivanje kao znak da će sve biti u redu i nježan zagrljaj pod ćebetom dok gledate film.

Ljubav je dodir, poljubac, trenutak kada zajedno rješavate sve izazove i zajedničko jutarnje buđenje. Ljubav je kada jedno drugom olakšate, motivišete se i u pravom trenutku izgovorite prave riječi.

Kako bi se ljubav očuvala i rasla, važno je da se obje strane trude da budu u sretnoj vezi. Često muškarci nisu siguri šta mi želimo, ali ni žene nisu svjesne koliko jednostavnih stvari njihov partner očekuje od njih. Evo kojih 6 stvari muškarac očekuje u emotivnom odnosu:

1. Komplimenti
Zabluda je da samo žene uživaju u komplimentima. Često se stiče utisak da su muškarci sigurniji od žena u svoj izgled ili da toliko ne mare šta će obući i da li im dobro stoji frizura nakon šišranja – to je sasvim pogrešan utisak. Začinite svoju veu komplimentima.

Kažite svom partneru kako lijepo izgleda kada obuče novu košulju ili pohvalite njegov parfem. Ovo će mu uliti dozu samopouzdanja i ponovo ćete mu dati do znanja da vam se dopada.

2. Recite da zaista cenite ono što radi za vas
Zahvalnost je ključ sreće. Ovdje nije riječ o novcu i cifri an bankovnom računu, već o malim stavrima koje često zaboravimo da cjenimo. Zahvalite se partneru kada vam pomogne u kućnim poslovima, uradi domaći zadatak sa dijecom ili vas posavjetuje šta da preduzmete na poslu.

Međusobnim iskazivanjem zahvalnosti, stvaramo jednu prijatnu i komfornu atomsferu u domu i podstičemo jedni druge da se i dalje trudimo.

3. Ne bunite se kada ima sopstvene slobodne aktivnosti
Iako ste srodne duše, vi ste individue za sebe. Dopustite da partner uživa u aktivnostima i hobijima koji ga čine sretnim. U redu je ako propustite jedan zajednički vikend jer on želi sa društvom da ide na kampovanje.

Uradite i vi nešto za to vrijeme što vama prija. Ne dozvolite da mu prbacujete za pozitivne stvari u kojima uživa, već ga podržite i podstaknite da radi stavri koje ga ispunjavaju.

4. Obnavljajte bliskost i intimnost
Život je ubrzan, donosi puno obaveza, a dan samo traje 24 sata. Ne zaboravite da se na kraju dana opustite i prepustite čarima ljubavi. Uvijek podgrijevajte strasti tako što ćete biti inovativni dok vodite ljubav. Pokažite interesovanje za partnera i vaša intimna iskustva.

Zajedno istražujte, uživajte u svakom dodiru i pokušajte da obnovite strast koja je postojala na početku veze. Strast i iskre ne nestaju same od sebe, već ih mi zaboravljamo okruženi poslovnim obavezima, računima, obavezama oko dijece i doma. Vođenje ljubavi je jedan od najljepših načina da rdite na vašoj bliskosti – zato se prepustite i uživajte.

5. Razgovarajte
kada prođe rdni dan i završite sve obaveze, skuhajte čaj, kaf ili sipajte čašu crnog vina i razgovarajte sa partnerom. Odložite telefon, ne razmišljajte o poslu, već se samo posvetite tom trenutku.

Nedostatak komunikacije vas udaljava, posebno ako ne želite ili nemate vremena da saslušate partnera. Razgovarajte svakodnevno o tome kako ste proveli dan, o zajedničkim snovima, planovima i uživajte u svakom razgovoru.

6. Pogledajte ga u oči
Ne morate se gledati zaljubljeno kao prvog dana, ali sjetite se da ga bar jednom dnevno pogledate u oči sa puno ljubavi. U očima se može sve vidjeti, naročito ako nekoga dobro poznajete. Samo pogled ispunjen iskrama ljubavi, bez riječi, može učiniti i više nego čuveno “volim te”.

Slični članci

Close