Crna hronika

MUP KS U AKCIJI: Hapšenja zbog prijetnji novinaru “Avaza”

“Nakon što su jučer određene osobe bliske kriminalnom miljeu u Sarajevu došle u redakciju, nezadovoljne izvještavanjem novina o pojedinim akcijama pravne države, sličan incident ponovio se i danas.”

Pripadnici Specijalne jedinice MUP-a KS uhapsili su danas više osoba zbog prijetnji novinaru “Dnevnog avaza”, saopćeno je iz te redakcije, prenose “Nezavisne novine”.

Dvojica muškaraca zbog ranijeg pisanja o slučaju “Volan” prijetila su novinaru crne hronike Admiru Aljimiju.

“Nakon što su jučer određene osobe, bliske kriminalnom miljeu u Sarajevu, došle u redakciju nezadovoljne izvještavanjem novina o pojedinim akcijama pravne države, sličan incident ponovio se i danas.

Međutim, s obzirom na to da su o tome već jučer službeno bili upoznati pripadnici MUP-a KS, danas su došli pred “Avaz Twist Tower” radi zaštite neometanog rada novinara”, saopćeno je danas iz redakcije “Dnevnog avaza”.

Na sajtu ovog dnevnog lista piše da su pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili više osoba, što su potkrijepili i fotografijama.

Ispred “Avazovog” objekta bio je prisutan veliki broj pripadnika Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo, koji su naoružani dugim cijevima.

(SB)

Slični članci

Close