Crna hronika

Detalji filmske potjere u Banja Luci: Pijani mladić bez vozačke autom niz stepenice

Snimak vozača koji bježi od policije u Banjoj Luci od jutros je postao viralan na bh. stranicama društvenih mreža, a cijela scena (da nije klasičnih balkanskih psovki) podsjećalo na scene iz filmova Bourneov identitet ili Dobar posao u Italiji.

Jutros nije bilo moguće potvrditi autentičnost snimka, no banjolučka policija maločas se oglasila o incidentu.

Pa kažu da su sinoć oko 1 sat nakon ponoći identifikovali lice M.B. (1999) za više počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH na području grada Banjaluka.

“Naime, lice M.B. upravljajući putničkim automobilom marke „Peugeot“ prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, krećući se ulicom Aleja Svetog Save, nije zaustavilo vozilo na znak „Stop policija“, koji je bio izdat od strane policijskih službenika pomoću svijetleće stop tablice.

Lice je nastavilo kretanje nasilničkom vožnjom koja bila je u gruboj suprotnosti sa saobraćajnim pravilima, a ne pokazujući obzir prema bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju, te odbijajući i dalje da zaustavi vozilo na znakove policijskih službenika, koji su dati svjetlosno signalnim uređajima na službenom vozilu.

Dolazeći na rakrsnicu ulica Gajeva i Đure Dančića M.B. se vozilom nastavio kretati u smjeru Gradske tržnice pješačkom stazom, a potom i stepenicama kroz Gradsku tržnicu, nastavljajući kretanje kroz Tržničku ulicu u smjeru ulice Teodora Kolokotronisa”, saopćeno je iz policije.

Kako se doznaje, mladog buntovnika policajci su stigli u ulici Isaije Mitrovića te alkotestiranjem utvrdili da u organizmu ima 1,18 g/kg alkohola, dok su s njim u vozilu pronađena još dva lica inicijala S.K. (1999) i A.M. (2000).

“Policijski službenici nastavljaju rad na kompletiranju ovog predmeta, a po sagledavanju svih okolnosti utvrdiće se i tačna odgovornost lica koje je upravljalo vozilom, o čemu će biti dostavljen izvještaj nadležom organu”, zaključuje se u saopćenju, a mi vas pozivamo da još jednom pogledate snimak:

(Radio Sarajevo)

Tagovi

Slični članci

Close