BiH

ŠAROVIĆ BIJESAN: “Dodik je dovršio uvođenje BiH u NATO!”

Mirko Šarović, lider SDS-a, vodeće opozicione partije u RS, žestoko je reagirao na izjavu Željka Komšića da je BiH slanjem Programa reformi, zapravo, poslala ANP i da se nalazi u MAP-u.

“Dokument objavljen iz sjedišta NATO-a, kao i izjava Željka Komšića izrečena u programu FTV-a, dokaz su da je Dodik dovršio uvođenje BiH u NATO, da je Program reformi bio samo farsa u režiji Milorada Dodika i da je Dodik u Narodnu skupštinu RS poturio lažni dokument te tako doveo poslanike i cjelokupnu javnost u zabludu”, kazao je Šarović.

On je kazao da lažna nacionalna politika lidera SNSD-a danas izlazi navidjelo i da svakodnevno sve više i više ljudi to prepoznaje i okreće leđa SNSD-u.

“Dodik završava put uvođenja BiH u NATO bez da je o tome ikad išta pitao institucije Republike Srpske i našu javnost. Dodik je započeo uvođenje BiH u NATO još u vremenu kad je bio svježi dašak vjetra na Balkanu, a dovršava ga upravo ovih dana dok pred građanima glumi patriotu”, istaknuo je Šarović.

Podsjećamo, Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, potvrdio je jučer za Federalnu televiziju autentičnost objavljenog dokumenta iz sjedišta NATO-a da je BiH slanjem Programa reformi, zapravo, poslala ANP i da se nalazi u MAP-u.

“Ovo je politička pobjeda svih nas, Bosne i Hercegovine i svih njenih građana. Sada su pred nama reforme koje naša zemlja mora ispunjavati kako bi postala punopravna članica ovog saveza”, kazao je on.

Komšić je dodao da je to bilo “jasno od samog početka”.

“Ovaj dokument je najbolja potvrda onoga o čemu se govorilo. A to je da je BiH poslala ANP, tj. Program reformi”, istaknuo je Komšić za FTV.

(SB)

Slični članci

Close