BiH

Meteorolog Nedim Sladić najavio kakvo nas vrijeme očekuje početkom aprila

Meteorolog Face TV-a Nedim Sladić prognozirao je vremenske prilike za naredni period.

Proljetni dani su pred nama uz ugodne aprilske temperature zraka, a novo i sve izglednije pogoršanje vremena se prognozira oko 3. aprila, koje bi nam pristiglo sa sjevera.

“U kom intenzitetu, jošje upitno i takav rasplet događaja bit će poznatiji sredinom sedmice, kada se i visinska dolina odluči hoće li se produbiti prema zapadu ili istoku. Ipak, ono što znamo sada je da ovi naredni dani nisu pretežno sunčani te i da su uz čestu promjenjivu naoblaku. Sunca će biti, ali ne u onoj mjeri kao u prošli petak. Greben nije sjeo nad naše područje, smješten je zapadnije, pa sa sjevera i sjeveroistoka ima prostora za prilive vlažnijeg zraka po srednjim i nižim vertikalnim visinama atmosfere koja će nam često pristizati u nešto izraženijem sjevernom strujanju, naročito od utorka poslije podne i tokom srijede, a budući da je na prizemnim kartama vidljiva fronta koja se premješta glavninom istočnije od naših područja, bit će oblačnije u većem dijelu Bosne, no bez padavina”, naveo je Sladić.

Ponovo sunčanije u četvrtak, a najviše sunca u ovoj radnoj sedmici se prognozira u Hercegovini.

“Ipak, neće biti hladno, kako je to bio slučaj mnogima u proteklim danima, pa i sedmicama, a temperature u narednom periodu su ujutro od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevne od 11 do 19, na jugu Hercegovine i sjeveru Bosne do 22°C.”

Slični članci

Close