BiHVijesti

ČOVIĆEV HMS NAPAO SATTLERA: “Na skandalozan način umiješao se u mostarske izbore!”

Samo sat vremena prije službenog početka kampanje za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, Johann Sattler, šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, na svom službenom Twitter profilu pohvalio se sastankom sa potpredsjednicom Naše stranke Irmom Baralijom te se tako direktno i na skandalozan način umiješao u izbore u BiH, piše mostarski portal HMS.


“Učenje iz prošlosti i gledanje prema budućnosti jednako su važni za Mostar. Prvi lokalni izbori nakon 12 godina pobjeda su građana! Radujem se raspravi s Mostarcima”, napisao je Sattler na Twitteru prilažući sliku Irme Baralije.

Iako će se izbori za Gradsko vijeće Mostara održati tek 20. decembra, simptomatično je to što je Sattler baš sat vremena prije početka službene kampanje za lokalne izbore, koji će se u svim drugim lokalnim zajednicama održati 15. decembra, odlučio objaviti detalje s neformalnog druženja s Irmom Baralijom, “izravno se tako stavljajući u službu jedne političke opcije, što je nedopustivo za najviše politički rangiranog predstavnika Europske unije u BiH”, piše HMS.

Mostarski portal piše da je Irma Baralija objeručke prihvatila Sattlerovu objavu i njome se pohvalila svekolikoj društvenoj zajednici.

– Ne mogu sakriti radost zbog predstojećih izbora u Mostaru! 20.12. će biti veliki praznik demokratije u Mostaru, budite aktivni sudionici te priče – napisala je Baralija na Twitteru.

Napad na Sattlera HMS zaključuje stavom da su stranci još od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma na ovamo podržavali određene politike i osobe, te da je Sattler pokazao da se s takvom praksom ne namjerava stati u skorije vrijeme.

S druge strane, Sattlerova podrška Baraliji, u nekim komentarima na društvenim mrežama tumači se kao neizravna podrška HDZ-u koji će sasvim izvjesno profitirati na činjenici da će Bošnjaci na izbore u Mostaru izaći u četiri kolone a Hrvati u jednoj. Irma Baralija iz Naše stranke, nalazi se u drugoj po snazi koloni koju predvodi SDP.


(slobodna-bosna.ba)

Slični članci

Close