VijestiBiH

Dodikov komentar na defile Vojske Srbije u Prijedoru pokrenuo lavinu: “Milorade, ku**i se još malo dok ne dođe…”

Po pokroviteljstvom Vlade RS danas se obilježava 82. godišnjice bitke na Kozari. Služit će se parastos ubijenim, a na Centralnom spomeniku bit će položeni cvijeće i vijenci.

No, uoči obilježava desio se sramotan čin – Pripadnici Vojske Srbije, tačnije tridesetak kadeta i dvadesetak starješina Vojne akademije ovog nastavnog centra defilovalo je od hotela “Prijedor”, glavnim gradskim šetalištem do Pozorišta. Informaciju je uz video objavio RTRS, a predsjednik bh. entiteta Republika Srpska je na platformi X prenio taj prilog uz komentar “Konačno”.

Valjda aludirajući na to kako Vojska Srbije konačno maršira kroz Prijedor, grad u BiH u kojem je počinjen jedan od najvećih zločina nad Bošnjacima.

Na njegovo “Konačno”, uslijedili su brojni komentari.

“Kako fašista može slaviti antifašističke pobjede?”, “Ukidaj vizu za Kosovo”, “Milorade, ku*** se još malo dok presuda ne dođe od suda!”, “Fašizam+zlo+genocid = traktor”, “Brzo će to nestati”, “To neki grad na Kosovu?”… Bilo je psovki te uvreda koje nećemo prenijeti.

668a9c8952326

No, među komantarima se našao i onaj viralni videosnimak, iz oktobra prošle godine, u kojem djeca uzvikuju Miloradu Dodiku da je lopov.

Povezano

Back to top button