Sport

KAKVA LUDNICA U SAN FRANCISCU: Jusuf Nurkić i Draymond Green pravili haos oči u oči

Jusuf Nurkić i Draymond Green ponovo su žestoko zakuhali na meču NBA lige između Golden State Warriorsa i Phoenix Sunsa. Srećom, ovog puta nije bilo nokauta od strane bahatog Amerikanca, ali pale su teške riječi.

Jusuf Nurkić je večeras u Washingtonu izveo spektakl

Draymond Green suspendovan je krajem prošle godine nakon brutalnog udaranja bh. košarkaša Jusufa Nurkića na meču Sunsa i Warriorsa.

NBA liga ga je tada suspendovala na neodređeno, vratio se na parket nakon mjesec dana, da bi večeras ponovo na drugoj strani imao Nurkića kao rivala.

Mira nije bilo. Već u prvoj dionici došlo je do sukoba između dvojice košarkaša, a srećom, ovog puta su udarci izostali.

Green je, kao i uvijek, igrao veoma žestoku odbranu. Ovog puta Nurkić mu je odlučio odgovoriti i nakon jednog faula pod košem došlo je do razmjene nekoliko riječi licem u lice.

Srećom, ostatak ekipe je brzo reagovao i smirio je strasti. Međutim, nešto kasnije bio je još jedan žestok duel u kojem je Jusufu sviran prekršaj u napadu, a Green je to itekako znao proslaviti.

Zatim su obojica imali nekoliko provokativnih akcija. Poručili su jedan drugom kako su premali i apsolutno su bili u centru pažnje u ovom meču.

Strasti su se potom malo smirile. Utakmica je bila u prvom planu, a na kraju su u veoma neizvjesnoj završnici slavili Golden State Warriorsi rezultatom 113:112. Junak je Stephen Curry koji je pogodio trojku za pobjedu.

Jusuf Nurkić je na parketu proveo 29 minuta i imao je učinak od šest poena, šest skokova i tri asistencije.

Devin Booker je vodio Sunse s 32 poena u ovom meču, Kevin Durant je imao 24, a kod pobjedničkog tima Warriorsa Stephen Curry je ubacio 30 poena.

Nevjerovatan meč odigrala su ova dva tima i očigledno je da NBA ekipe pale motore za najvažniji dio sezone, a Warriorsima je svaka pobjeda bitna u borbi za doigravanje, prenosi Sportsport

Povezano

Back to top button