SvijetVijesti

ŽIVOTNE PRIČE: Slijedila je svoje snove, pa postala radijska voditeljica u SAD-u

Poznata je pod imenom Sunny and The City na lokalnom radiju u Washington D.C.-u

Vildana Purić, porijeklom iz naše zemlje, u Sjedinjenim Američkim Državama važi za radijsku zvijezdu, budući da s uspjehom radi na lokalnom radiju u Washington DC-u.

Poznata je pod imenom Sunny and the City.

Rođena je u malom mjestu Donji Purići u BiH, odakle je sa porodicom morala izbjeći kada je imala osam godina, zbog rata u našoj zemlji.

U razgovoru za američke medije ističe da je njen život u BiH prije rata bio divan, te da ima lijepa sjećanja na svoje djetinjstvo.

No, došao je rat i Purići su jednog dana iz kuće uzeli samo osnovne stvari i napustili dom. Sljedećih nekoliko godina živjeli su u izbjegličkim kampovima, u vrlo teškim uvjetima.

Na kraju, skrasili su se u SAD-u, gdje je Vildana brzo naučila engleski jezik jer znati engleski jezik značilo je biti “američko dijete”. Tako je kroz određeno vrijeme od izbjeglice došla do radijske zvijezde.

Danas kaže da je njen američki san bio veći od straha koju su njeni roditelji osjećali za nju. Svojim uspjehom ona ohrabruje mlade djevojke da slijede svoje snove.

– Da mi je neko rekao kada sam imala 12 godina i živjela u izbjegličkom kampu, da ću za 10 godina postati radijska voditeljica u SAD-u rekla bih mu da je lud, rekla je ona.

No, kaže, to je ujedno i njena poruka mladim djevojkama da slijede svoje snove.

(mojabih.oslobodjenje.ba)

Tagovi

Slični članci

Close