RegijaVijesti

STRAŠNO: Šešelj iznio svoje mišljenje o napadu na džamije na Novom Zelandu

Predsjednik SRS Vojislav Šešelj rekao je da je neko namerno instruisao Brentona Taranta da sluša pjesmu o Radovanu Karadžiću par dana prije presude lideru Srba iz Bosne.

– Očigledno je neki ludak u pitanju. Neko je ovog ludaka iskoristio da to napravi, iz kojih razloga to ne znamo, ali ga je podučio da pomene Karadžića nekoliko dana prije izricanja njegove drugostepene presude – rekao je Šešelj u emisiji “Dobro jutro Srbijo” na Hepi televiziji.

Predsjednik SRS je rekao da će se satanizacija Srbije nastaviti svim sredstvima dok naša zemlja ne kapitulira. Australijanac Brenton Tarant koji je počinio maskar u džamiji na Novom Zelandu, pobivši 49 ljudi, prethodno je u kolima slušao pjesmu u kojoj se pominje ratni zločinac Radovan Karadžić.

Izricanje drugostepene presude prvom predsjeniku RS Radovanu Karadžiću zakazano je za 20. mart u 14 sati u Hagu, a on očekuje da mu bude izrečena oslobađajuća presuda. Drugostepena presuda Karadžiću biće izrečena nakon što su razmotrene žalbe odbrane i tužilaštva na prvostepenu presudu, kojom je 2016. godine Haški tribunal osudio Karadžića na 40 godina zatvora.

Oglasio se imam u Australiji koji je porijeklom iz BiH: Tarrant nije slučajno odabrao Novi Zeland

Slični članci

Close