BiHVijesti

POGLEDAJTE KAKO PJENE MEDIJSKI TRABANTI DRAGANA ČOVIĆA: “Željko Komšić nikako ne može biti četvrti partner u vlasti”!

Vijest da bi Demokratska fronta mogla početi pregovore o sudjelovanju u vlasti kao četvrti partner, primljena je “s bolom i tugom” u političkim i medijskim krugovima bliskim HDZ-u Dragana Čovića, koji su umjesto Komšićevog DF-a, kao partnera u vlasti priželjkivali i prizivali Radončićev SBB, piše Slobodna Bosna.

Hrvatski medijski servis blizak Čovićevom HDZ-u piše kako pojedini sarajevski mediji provlače tezu da je, u cilju formiranja stabilne vlasti, SDA-u, HDZ-u i SNSD-u potreban četvrti partner kojega vide u DF-u.

“Ta priča o četvrtom partneru još je jedna u nizu podvala kojega podastire probošnjački medijski mainstream”, piše HMS, navodeći kako je navodno političko-pravni sistem Bosne i Hercegovine koncipiran tako da u vlasti trebaju participirati legitimni politički predstavnici sva tri naroda, što implicira zaključak da građanskim strankama nema mjesta u vlasti!

HMS tvrdi da političke predstavnike Hrvata čini HDZ BiH zajedno sa ostalim strankama HNS-a koje će participirati u vlasti “sukladno jasnim propozicijama i dogovoru s partnerima iz druga dva naroda o tome koje će pozicije pripasti njima”.

HMS dalje piše da će predstavnike Srba u institucijama na državnoj razini odrediti SNSD s tendencijom da se taj srpski blok ojača i s PDP-om i SDS-om.

“Kao i obično, najviše nedoumica sa sobom donosi politička reprezentacija Bošnjaka koja, dijelom, ne želi priznati da je bošnjačka. Naime, potpredsjednik DF-a Dženan Đonlagić ustvrdio je da će DF na današnjoj sjednici Predsjedništva donijeti odluku o eventualnom ulasku u pregovore o formiranju vlasti s drugim strankama. Ovakva rečenica sama je po sebi diskutabilna i izaziva nedoumice te jasnu pretenziju na uzurpaciju pozicija koje im ne pripadaju. Tako predstavnici DF-a neće pregovarati s HDZ-om ili SNSD-om o ulasku u vlast nego je to isključivo moguće sa SDA. DF u vlast može ući samo kao dio bošnjačkog bloka jer su glasači iz kojih njihovi predstavnici na svim razinama crpe izborni legitimitet u više od 90 postotnoj mjeri Bošnjaci”, tvrdi HMS, koji npaominje da se“uvlačenje” DF-a u vlast treba razumijevati dvojako.

“Prvi je želja za uzurpacijom pozicija koje pripadaju Srbima ili Hrvatima što se posebno odnosi na razinu FBiH. Druga je vraćanje duga prema SDA uz čiju je logističku pomoć Željko Komšić treći put Hrvatima nametnut za člana Predsjedništva bošnjačkim glasovima”, ponavlja HMS laaž koju jelansirao upravo HDZ.

“Kompariramo li današnju sjednicu Predsjedništva DF-a i sastanak lidera srpskih stranaka možemo se upitati zašto ni jedan sarajevski medij u SDS-u i PDP-u ne vidi tog famoznog četvrtog partnera dok ga u DF-u vidi.

Naravno da SDS i PDP ne mogu biti četvrti partner u vlasti jer će, ako i budu participirali u vlasti, biti dio srpskog bloka predvođen SNSD-om. Međutim, to ni u kom slučaju ne može biti niti DF. Ta stranka pod plaštom lažne građanske priče želi graditi BiH s izrazitom dominacijom većinskog bošnjačkog naroda na uštrb Hrvata i Srba”, zaključuje zapjenušani HMS.

Slični članci

Close