SvijetVijesti

Karadžić napisao poruku nakon presude, spominjao majke i izrode

Marko Sladojević, advokat i član tima odbrane Radovana Karadžića, pročitao je u izjavi za RTRS ovu poruku koju je nakon presude napisao zločinac

Osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić poručio je da su “srpski narod i on već pobijedili, da je stvorena Republika Srpska i da su Srbi slobodni u svojoj državi”.

Marko Sladojević, advokat i član tima odbrane Radovana Karadžića, pročitao je u izjavi za RTRS ovu poruku koju je nakon presude napisao zločinac.

– Žrtva koju ja podnosim manja je od drugih. Hiljade mladića je svojim životima izgradilo RS. Mnogi su poslijeratni invalidi, a najveću žrtvu podnijele su majke čiji su sinovi, često jedinci, dali život za slobodu srpskog naroda. To su istinske žrtve – rekao je Karadžić.

On je istakao da ova “jalova osveta” Haškog suda njemu, kao starcu, ne može ništa.

– Nismo se predavali ni kad je bilo teže, pa ovako utamničen neću prestati da se borim za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kojem su stradala sva tri naroda – naveo je Karadžić.

Zločinac Karadžić je rekao da u svakom ratu, a naročito ovom “izrodi počine zločine, koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala”.

– Mi smo se časno borili za slobodu i jednakost srpskog naroda u BiH. Zato uvijek i svuda budimo dostojanstveni, ne mrzimo druge i ponosno čuvajmo ono što je iznad svih nas – našu Republiku Srpsku – poručio je Karadžić.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je danas prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.

Slični članci

Close