RegijaVijesti

(FOTO/VIDEO) U Srbiji opšti haos: Blokirani svi izlazi iz zgrade Predsjedništva

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz zgrade Predsjedništva. Govorio je o pogromu Srba ka Kosovu i Metohiji i napretku zemlje, a veći dio obraćanja posvetio je upadu demonstranata i dijela opozicije u zgradu RTS-a.

12.42 Ulica kralja Milana u Beogradu trenutno je zatvorena za saobraćaj, a Borko Stefanović, jedan od lidera opozicije, rekao je okupljenim novinarima “da su svi ulazi i izlazi u Predsjedništvo blokirani”.

I Vučić je u svom obraćanju naglasio da ima informaciju da su sve ograde ispred Predsjedništva probijene i da demonstranti gledaju kuda da upadnu u zgradu.

Dodao je, međutim, da niko ne treba da strahuje i da će nadležne službe reagovati.

12.40 Demonstranti su blokirali sve izlaze iz zgrade Predsjedništva Srbije.

– Policija Beograda štiti najvećeg lažova u historiji Srbije od građana koji su došli po njegovu ostavku. Nalazimo se ispred jedinog izlaza iz kojeg može izaći automobilom. A na dva druga može pješice. Čekamo ga na sva tri ulaza. Nećemo se razići dok on ne izađe da ga pozdravimo. Policiju pozivamo da se pridruže narodu i uhapse Vučića. Mi nismo došli praviti incidente – rekao je Obradović.

12.35 Ne mislim da smo danas dalje od parlamentarnih izbora nego što smo bili jučer, rekao je Vučić.

12.34 Srbijanski predsjednik istakao je kako raspolaže informacijama da se narod sa Kosova sprema krenuti u Beograd da ga brani.

– Nema potrebe da me iko brani – kazao je Vučić.

12.29 Nasilju je došao kraj, svi koji u nasilju učestvuju za nasilje će odgovarati, istakao je Vučić. Kako je rekao, 1.023 osobe probile su sve ograde oko Predsjedništva, gdje su se demonstranti danas okupili.

12.22 Država neće dozvoliti da nasiljem ugrožavate bilo koga, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti koje je u toku.

“Želimo da nastavimo dijalog, ali plašim se da neki drugi pokazuju da neće nastavak”, rekao je Vučić.

Ističe da je za Beograd kompromis najbolje rješenje, ali napominje da je Srbija odlučna da sačuva svoj nacionalni interes.

Povodom upada demonstranata i dijela opozicije u zgradu RTS-a, Vučić je rekao da je država mjesecima ćutala, ali da neće dozvoliti nikome da nasiljem ugrožava bilo koga.

Srbija će zaštititi svoj narod, ukoliko oni koji treba da ga čuvaju taj posao ne obave, kazao je predsjednik Srbije.

Aleksandar Vučić je vanredno obraćanje javnosti počeo podsjećanjem na pogrom Srba sa Kosova, 17. marta 2004. godine.

Počeo protest pred zgradom Predsjedništva

Nekoliko stotina nezadovoljnih građana Srbije okupilo se ispred zgrade Predsjedništva nakon sinoćnjeg protesta u i ispred zgrade RTS-a. Oni su danas došli kako bi ih, kako su rekli, čuo i Aleksandar Vučić koji se u ovom trenutku obraća javnosti.

Demonstranti skandiraju “Odlazi Vučiću” i “Vučiću lopove”.

Među okupljenima je i Boško Obradović koji je ponovio zahtjeve demonstranata o ostavci Aleksandra Vučića i Ane Brnabić.

Oko zgrade Predsjedništva je postavljena metalna zaštitna ograda, a pojačano je i prisustvo policije.

“Okupljamo se na konferenciji za medije Aleksandra Vučića i čekamo da podnese ostavku najveći lažov u povijesti Srbije”, najavili su iz Saveza za Srbiju.

Protesti “1 od 5 miliona” su u subotu trajali od 18 sati do ponoći, kada su se demonstranti razišli i najavili okupljanje za danas tačno u podne. Demonstrantima nisu ispunjeni sinoćni zahtjevi da njihovi predstavnici dobiju nekoliko minuta prostora uživo u Dnevniku 2 RTS-a.

(Vijesti.ba)

Slični članci

Close