Crna hronika

Grupa mladića upala u „Manju“ u Sarajevu, vrijeđali radnike i okačili TRANSPARENT (FOTO)

Hajka na pekaru „Manja“ u Sarajevu i vlasnika kompanije „Krajina Klas“ iz Banjaluke Sašu Trivića ne prestaje

. Grupa mladića je ispred ove pekare u Vogošći danas oko 14.30 okačila natpis “Srebrenica, 28. divizija” i prijetila radnicima.

Mladići su pozivali na bojkot kupovine proizvoda u ovoj pekari.

Kako prenosi hayat.ba policija je intervenisala, uklonila natpis i sada osigurava pekaru

Sve je počelo tako što su samo dan nakon izricanja presude Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu na Tviteru korisnici ove društvene mreže skrinšotovali tvit Saše Trivića, koji je objavio čak 9. januara 2016. godine, a u vezi sa proslavom Dana Republike.

Saša Trivić je ranije danas za Buku reka:

“Nije bilo nikakvih ekscesa ili direktnih prijetnji radnicima, bilo je lijepljenja plakata. Neko je zvao telefonom i galamio, ali da je bilo fizičkih napada- nije ih bilo”. Naglasio je i da je cijela situacija izvučena iz konteksta i na osnovu toga se komentariše.

“Rasprava o onome šta je neko rekao da sam ja rekao je besmislena. To nema veze sa firmom. Mi i dalje nastavljamo da radimo u Sarajevu”, istakao Trivić.

On dodaje da se na Twitteru nalaze komentari dnevnih događaja, a ako se izvuče iz konteksta i vremena kada je objavljeno onda to postaje bespredmetno.

“Ja sam karikirao, smijao se četnicima, jer bi bilo suludo da neko danas spominje četnike, a onda neko drugi kaže ovaj podržava četnike. Treba znati čitati šta piše. Kod mene su te izjave uvijek iročine. To je moja greška, imajući u vidu šta radim u životu, što tako komentarišem”, ističe Trivić.

Na kraju kaže da će u budućnosti više paziti šta piše, ali i da nikad nikome zlo nije mislio.

“U ostalim twittovima imate dovoljno obrazloženja o mojim stavovima da ne morate čitati između redova”, ističe Trivić.

Slični članci

Close